Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/acsofgbn/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668 Warning: copy(http://acsofia.orgimages/novini/americanenglish.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/acsofgbn/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Бюрото по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ обяви старта на нова интернет страница за изучаване на американски английски – www.americanenglish.state.gov, както и на интерактивната игра "Трейс Ефектс" Trace Effects.


Страницата предоставя разнообразие от безплатни ресурси за преподаване и изучване на английски като чужд език. Учители и ученици ще намерят възможности да упражняват езика и да научат повече за Съединените американски щати. Предлагат се още интересни и актуални материали, ориентирани към професионалното развитие на преподавателите по английски език.
"Трейс Ефектс" е видео игра, предвидена да допълва работата в часовете по английски език. Насочена е към ученици на възраст между 12 и 16 години. В един интерактивен виртуален свят, чрез игри, пъзели и задачи, те могат да посетят столицата Вашингтон,  да пътешестват до места като Канзас, Ню Орлиънс, Големият Каньон, Ню Йорк Сити, Сан Франциско и други и да опознават американската култура,.
Популяризирането на изучаването на английски език е съществена част от усилията на Държавния департамент да подпомага разбирателството и приятелски отношения между народа на САЩ и народи от целия свят.

us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека