Уъркшоп по случай 21 юни – Международния ден на йога. 

 „Искате ли да опитате? Йога и рисуване за деца” 

Във връзка с 21 юни – Международния ден на йога каним Вашите деца на виртуална среща с Люси (Людмила Класанова), която ще им представи света на йога чрез едно магично пътуване в света на мечтите. Тя е подготвила кратка програма с йога и рисуване за деца, взаимствана от нейната книга „Искате ли да опитате? Йога за деца”. Децата, участващи във виртуалната среща ще имат възможност да научат за ползите от някои йогически пози, които имитират животни, да пробват самите пози и споделят своя опит, „преобразени” в различни животни. Те ще могат да създадат свои рисунки, вдъхновени от йога и царството на животните. 
За водещия:
Людмила Класанова е доктор по индийска и тибетска култура и дългогодишен преподавател в Центъра за източни езици и култури на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.  Автор е на книгите „Женският образ в будизма на Индия и Тибет” и „Искате ли да опитате? Йога за деца”, както и на многобройни статии, публикувани в реномирани издания и в международния сайт Buddhistdoor Global. Людмила започва заниманията си по йога през 1996 г. в системата на Сатянанда йога. През 2006 г. завършва курс за Кундалини йога учители във френската федерация „Tantra – Kundalini Yoga” и по-късно курс за Мултистайл йога учители (200 Hour YTT) и Тантра курс за учители (75 Hour YTT) към индийската школа Kashish Yoga, регистрирана към Yoga Alliance, както и курс за учители по детска йога към Yoba, Норвегия. Людмила е преподавател по йога с многогодишен опит. Водила е практики и семинари в България, Гърция, Германия, Англия, Нидерландия, Индонезия, Хонг Конг и Норвегия. В момента живее в Норвегия, където води йога курсове и работи като двуезичен учител в няколко норвежки училища. 
На 25 юни Людмила Класанова ще се включи онлайн, но обещаваме и уъркшоп, на който ще присъства лично, през месец юли, когато тя ще бъде в България.
Повече за книгата „Искате ли да опитате? Йога за деца” с автор и илюстратор Людмила Класанова: 
https://www.amazon.com/Do-You-Want-Try-Yoga-ebook/dp/B09RHNKRJN
https://www.youtube.com/watch?v=QV8wuaQHOzE
us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека