Американският център ще участва заедно с Детския център и TeenLab в кампанията "Детско лято в Столичната библиотека" през месеците юни, юли и август с три проекта:

  1. „На лов за поезия“Серия занимания, насочени към засилване интереса на децата към поезията, развиване на умения за търсене на информация и надграждане на знанията и уменията по английски език. Децата ще работят групово и индивидуално за да направят своя книжка с избрана детска поезия на английски език. За целта ще извършват следните дейности: издирване, четене, подбор и преписване на стихотворения; оформление и подвързване на книжка. Проектът ще завърши с изложба на изработените от децата книги. Ще има и награди. 
  2. „Поучителни истории“Серия занимания с любимите на децата кратки истории с морална поука, с Конкурс за разказване на поучителни истории на финала. Участниците ще четат, дискутират и разказват. Четенето ще се извършва на два езика - английски с превод на български, дискусиите ще са на български език, разказването – по избор.
  3. STEAM заниманияВключват занимания (роботи, образователни игри, дигитални умения), които целят да насърчат интереса на децата към точните науки, съвременните технологии и дигиталното изкуство и да развият уменията им в тази насока.

Заниманията през месец юни ще се проведат както следва:

"На лов за поезия": 3, 10, 17 и 24 юни, 13:00-15:00 ч.

"Поучителни истории": 7, 14, 21 и 28 юни, 13:00-15:00 ч. 

STEAM занимания: 8, 15, 22 и 29 юни, 10:00-12:00 ч.

График за юли и август очаквайте след 20 юни.

us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека