Помощ за домашното по английски език.

Срещи с новите технологии - клуб за деца и родители.

Клас по английски език за деца /начинаещи/.

Музикален клуб за деца от начална училищна възраст.

Дискусионен клуб на английски език за тийнейджъри.

Клас по разговорен английски за възрастни.

Кино клуб.

Помощ за домашното по английски език: Нова услуга, която досега не е предлагана в Американския център. Две американки, ученички в България по обменната образователна програма YES на Американския съвет за международно образование, ще помагат доброволно на ученици при подготовката на домашните и уроците по английски език. Няма ограничение за възрастта и нивото на английски.
Срещи с новите технологии: Програма, която се провежда в Американския център от 2016 г. Към ресурсите ни - роботи Finch, 3D писалки 3Doodler, конструктори и роботизирани игри, вече се присъедини и 3D принтер. Тази година предлагаме нов начин на организация. Заниманията ще са за дете/деца с родител. По едно и също време ще бъдат предоставени всички ресурси, позиционирани на различни работни места. Местата ще се заемат по предпочитание и по реда на идване. В случай, че желаещите станат повече от възможностите, ще се въведе предварително резервиране на работно място.
Клас по английски език за деца: Провежда се традиционно в Американския център. Групата, която работи в момента се посещава от деца до 9 г., начинаещи в изучаването на езика. Водещ е доброволката Кристабел Конта - ученичка в Американския колеж. Кристабел е бивша ученичка от класа по английски и активна участничка в детските събития в Американския център, както и наш активен читател.
Музикален клуб за деца: Нова инициатива на нашата доброволка Макана Брукс от САЩ, която в момента е ученичка в Американския колеж по обменната програма YES и обича музиката. Предвидена е за деца в начална училищна възраст. Заниманията ще подобрят и уменията на децата да комуникират на английски език.
Дискусионен клуб за тийнейджъри: Нова инициатива с доброволката Лили Глейезер - ученичка в Американския колеж по програма YES. Подходящ за ученици от езикови гимназии и всички, които са по-напреднали в изучаването на езика. Дискусиите по теми, които ви вълнуват и комуникацията с native speaker ще направят по-приятно усъвършенстването на езиковите ви умения.
Клас по разговорен английски за възрастни: всеки понеделник от 17:30 ч. Традиционно провеждано занимание. В момента доброволци са Пол Клевърли, който идва всеки последен понеделник от месеца и Петко Ангелов - през останалите. 
Кино клуб: Нова инициатива. За любители на киното и за тези, които искат да усъвършенстват езиковите си умения по английски език. Филмите, които ще се прожектират са от колекцията на Американския център, с английски субтитри. За всяка следваща прожекция, един от участниците избира филм и подготвя кратко представяне на английски език. При желание, могат да се провеждат и дискусии. Всеки първи понеделник от месеца; 17:30 - 19:30 ч.

us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека