Завърши конкурса за кукли-литературни герои. До 31 октомври творбите ще бъдат изложени в Американския център. Жури в състав: Стефка Мечкарова – учител по български език и литература, Венка Георг-Фридман - художник и Камелия Конева - библиотекар, определи следните награди в конкурса "Моята парцалена кукла-герой от книга":

 Категория до 10 г.

Първо място /ваучер за 30 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/: Адриян Джемали, 6 г., 146 ДГ. Представил се с: Ракетата от книгата „Космическото приключение на Роки“  / Rocky's Space Adventure!/ и Гъсеницата от „Много гладната гъсеница“ /The very hungry caterpillar/ на Ерик Карл.
Второ място /ваучер за 25 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/ : Георги Дойков, 3 кл. Представил се с: Житената питка от едноименната приказка от Ангел Каралийчев. 
Трето място /ваучер за 20 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/ : Петър Савов, 7 г. Представил се с: Данилко от книгата „Каменното цвете“ от Павел Бажов; Малката русалка от едноименната приказка на Андерсен и Барбарон – персонаж от книжната поредица „Барбароните“.
Категория 10 – 14 г.
Първо място /ваучер за 30 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/: Анджела Георгиева, 10 г., 138 СУЗЧЕ. Представила се с 5 кукли: Дороти и Плашилото от книгата на Лиман Франк Баум „Магьосникът от Оз“; Рапунцел – принцесата от книгата „Рапунцел и разбойникът“ по анимационния филм на Уолт Дисни; Пепеляшка от едноименната приказка; Бел от приказката „Красавицата и звярът“.
Второ място /ваучер за 25 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/ : Бавария-Мариам Амири, 5 кл. и Елена-Мария Аврамова, 10 г.
Бавария-Мариам Амири се е представила с 3 персонажа: Мая пчеличката от едноименната книга на Валдемар Бонзелс; Житената питка от едноименната приказка; Прасчо от книгата на А.А. Милн „Мечо Пух“.
Елена-Мария Аврамова се е представила с Феята Драже /Захарната фея/ от приказката „Лешникотрошачката“ от Е.Т.А. Хофман.
Трето място /ваучер за 20 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/: Виктория Георгиева, 5 кл. и Георги Савов, 11 г. 
Виктория Георгиева е представила Пипи Дългото чорапче от едноименния роман на Астрид Линдгрен.
Георги Савов се е представил с 3 персонажа: Палечка от „Приказки на Андерсен“; Момичето от българската народна приказка „Сливи за смет“; Барбарон от поредицата „Барбароните“.
Награди за колективно участие в конкурса:
СУУУС Дечо Денев -  Награда за отлично представил се колектив с персонажите: Педя човек лакет брада; Златка златното момиче; Юнакът, който бозал 18 години. Получава ваучер за 30 лв. от книжарница Буктрейдинг; 4 безплатни едногодишни абонаменти за Столична библиотека и грамота/.
Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства – гр. Лом – Награда за активно представил се колектив. Участват с 20 бр. кукли, изработени изцяло от отпадъчни материали. Получават материали за рисуване и грамота.
Специална награда за активно участие в организацията на конкурса /ваучер за 20 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/ /получава: Старши учител Линда Рашева – Димова от 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“
Поради изключително доброто и уникално представяне на всеки от участниците в конкурса, журито реши да присъди на всички награди за много добро представяне /ваучер за 10 лв. от книжарница Буктрейдинг; безплатен едногодишен абонамент за Столична библиотека и грамота/
Андреа Йорданова 3 кл. - кукла: Майк Вазовски
Никола Огнянов 2 кл. – кукла: Житената питка
Дария Володиева 1 кл. – кукла: Ани /най-добрата приятелка на Дария/
Мая Рахнева 5 г. – кукла: Северната вълшебница от „Магьосникът от Оз“ + кокошки
Михаил Рахнев 8 г. - кукла: Плашилото от  „Магьосникът от Оз“
Дарина Танева 2 кл. -  Парцалена кукла /разпечатка/
Кристияна Владимирова 9 г. от гр. Велико Търново – кукла:Пипи Дългото Чорапче /разпечатка/
Галена Христова 5 кл. - кукла: Меган от приказката „Херкулес“
Ани Христова 5 кл. - кукла: Бел от приказката „Красавицата и звяра“
Магдалена Рахнева 11 г. - кукла: Северната вълшебница от „Магьосникът от Оз“
Андреа Георгиева 6 кл. - кукла: Вероника  /от филма "Ривърдейл"/
Мая Александрова 4 кл. - кукла Адисън
Творческо дуо Алики и Серафим  Ковачевич – кукла: Дракончето Bluewing герой от книгата „Джеронимо Стилтън пазителят на царството“ /Geronimo Stilton The Guardian of the Realm/ /разпечатка/
Теодора Николова, логопед в 61 ОУ - кукла: Пипи Дългото чорапче
us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека