Парцалената кукла е една от най-старите детски играчки. Тя е лесна за изработване в домашни условия от подръчни   материали и е прекрасна идея за ангажиране на децата по време на продължителния престой у дома. Идеята ни да   направим изложба и конкурс за ръчно изработени парцалени кукли се появи от препоръката ни за електронни детски   книги на английски език, които можете да четете онлайн и по-конкретно от книжката Raggedy Ann Stories. Raggedy   Ann е парцалена кукла с коса от червена прежда и е главен герой на поредица разкази от американския писател   Johnny Gruelle. Куклата е създадена през 1915 г. и е представена на обществеността в книгата от 1918 г. Raggedy Ann   Stories.  Концепцията една кукла  да се пусне на пазара заедно с книгата има голям успех и през 1920 г е представен   и нейният брат - Raggedy Andy.
Сигурни сме, че идеята да ушият сами, с ваша помощ разбира се, кукла ще се хареса на вашите деца и те ще се радват да  участват в тази изложба, която ще осъществим при първа възможност. 
Какъв образ ще създадете зависи само от вас. Изберете герой от детска книжка, който ви е любим. Това може да са Ан  или Анди. Прочетете историите на куклата Ан онлайн ТУК или гледайте анимация ТУК и  ТУК
В изложбата можете да участвате с повече от една кукла. Дайте пълна свобода на въображението си!
Пишете ни, а може да ни изпратите и снимки на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .
Пазете се здрави за деня на изложбата!
us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека