През месеците март, април и май организираме творчески работилници за триизмерно рисуване с 3D писалки за ученици от 3-ти до 12-ти клас. Заниманията са тематично посветени на живота в Световния океан и неговото опазване. В началото на месец юни в Библиотеката ще се чества Световния ден на океаните и ще се открие изложба на изработените от участниците в работилниците творби. Ще има и награди за най-добрите. Започна записването за групови посещения на ученици с учител в избран ден и час.


3D писалката е устройство, което позволява рисуване на триизмерни модели в триизмерното пространство. Работи със загрята найлонова нишка, която се втвърдява за секунди след излизането ѝ. Това позволява да се рисува не само върху прлоскост, но и във въздуха, както и да се свързват отделно изработени елементи. Участниците в работилниците ще усвоят техниките за работа с 3D писалка.
Освен, че ще се забавляват с това модерно допълнение към набора от инструменти за творчество, учениците ще обогатят знанията си за проблемите на Световния океан и чрез участието си в изложбата ще имат възможност да заемат активна позиция по един от големите екологични проблеми на човечеството.

us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека