На 11 май - петък, от 17:30 ч.

проф. Радж Рагунатан ще представи книгата си "Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?" в Американския център на Столична библиотека. 

Американският професор е преподавател по маркетинг в Училището Маккомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин и води един от най-успешните курсове в платформата за онлайн обучения Coursera. Радж Рагунатан ще гостува за първи път в България. 
В "Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?" професорът обобщава научните изследвания на водещите фактори, определящи щастието, като предоставя практически препоръки как да постигнем състояние на щастие заедно с личната и професионалната реализация в живота.
Написването на книгата му отнема 6 години, в които той самият трупа познания за щастието, събира научни изследвания от цял свят и ги анализира. Същевременно, провежда и лични наблюдения, беседи и анкети сред близо 30 000 души. В проучване, което проф. Рагунатан прави сред своите студенти, той установява, че с наближаване на академичното им завършване и при получаване на конкретни предложения за работа, 23% променят мнението си относно важността на щастието в кариерното развитие и се отказват от него в името на по-висока заплата. Така той установява голямо противоречие между заявените позиции на хората относно щастието като приоритет и реалния им избор в живота. В книгата читателите ще открият интересни примери как парите са фактор за щастие само до ниво, в което задоволяваме базовите си нужди, как могат сами да дефинират какво ги кара да се усмихват в ежедневието и да "тренират" щастието в собственото си съзнание. Защото щастливите хора са по-продуктивни, работят по-ефективно в колектив, по-креативни са, и печелят повече пари.
В рамките на своето гостуване в България, Радж Рагунатан ще води и Мастър клас "Щастие.Изкуството на щастето в работата." - еднодневен тренинг, който ще се проведе на 15 май, от 10 ч в Сатиричен театър "Алеко Константинов", София. 
us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека