Каним любителите на поезия на 21 април 2016 от 17:30 ч. да споделят любими стихове, като ги прочетат на глас пред всички присъстващи, на поетичната вечер „С поема в джоба“.
Главни действащи лица сте самите вие!


Носете със себе си едно стихотворение, което обичате - на английски, на български, или на двата езика. Можете да направите своя избор при нас – в библиотеката.
Заедно ще станем част от две национални – една българска и една американска, инициативи с еднаква цел – да четем повече и да споделяме насладата от четенето.
У нас за пети път се обяви националната кампания „Походът на книгите“, със съпътстващите я „Маратон на четенето“ и конкурса „Бисерче вълшебно“. От 2-ри до 23-ти април в цялата страна се организират четения, срещи с писатели, кръгли маси.
По същото време, през април, в САЩ честват „Poetry Month” - месец на поезията, а 21 април е обявен за национален „Poem in Your Pocket Day” - ден, в който хората избират едно стихотворение, носят го със себе си и го четат пред приятели, съученици и колеги в училища, книжарници, библиотеки, офиси, паркове, кафенета и в социални мрежи.
Американският център за втори път организира вечер „С поема в джоба“. Новост тази година ще бъде призивът за споделяне на любими стихове във Фейсбук, някои от които ще прочетем по време на събитието.
Мястото: пл. Славейков 4а.

us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека