Чрез EBSCO eBooks ние предоставяме възможност за ползване на около 700 електронни книги от различни области. Колекцията включва нови книги по актуални теми като бизнес, предприемачество, управление, мениджмънт, маркетинг, технологии, околна среда, образование, изкуство, библиотечно дело, лидерство, творчески способности и др., художествена литература и детска литература. Предлагаме и малка колекция от художествени аудио книги.

Достъп до колекцията имат само читатели на Столичната библиотека, които са заявили и получили персонална парола за EBSCO

Персонална парола за EBSCO eBooks може да заявите от уебсайта на Столичната библиотека, като направите регистрация за "Моята библиотека". За да достъпите кликнете ТУК .

При попълване на формата-заявка трябва да знаете, че:

  • В поле "потребител" се попълва потребителското име, което ще ползвате за достъп до "Моята библиотека". Това потребителско име няма да ви е необходимо за идентификация в EBSCO eBooks. Там се използва номера на читателската ви карта.
  • В поле "парола" се попълва паролата, която ще използвате за достъп в "Моята библиотека" /не за достъп EBSCO/.
  • В поле "парола - EBSCO" следва да въведете парола, различна от тази в горното поле. 

Паролата за EBSCO eBooks става активна след получаване на съобщение от Столичната библиотека /от адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите./">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите./.

Паролата е активна до изтичане срока на вашия абонамент в Столичната библиотека.

За търсене на книги кликнете ТУК и следвайте стъпките:

  • В поле "База данни" използвайте стрелката и изберете eBook Collection (EBSCO host) или Audiobook Collection (EBSCO host).
  • В полетата "Съвпадение по" въведете една или повече ключови думи, отговарящи на вашето търсене.
  • Кликнете на бутон "Търси", за да получите резултатите от търсенето.
За достъпване до пълен текст на книга кликнете на заглавието й в списъка с резултатите. Появява се форма за идентификация, която трябва да попълните като:
  • Въведете № на читателска карта за Столичната библиотека;
  • Въведете парола за ползване на EBSCO;
  • Кликнете на "Login";
  • Изберете PDF Full Text или EPUB Full Text за достигане до пълния текст.

По време на четенето имате възможност да използвате инструменти за навигация, запазване и изпращане чрез е-поща на част от книга /с лимит от 60 стр./, ползване на речник и други.

us embassy Фондация Америка за България Американска търговска камара в България   Столична библиотека